Select Page

Cicle 2016 de Debats per comprendre la societat d’avui, al Palau Macaya, organitzat per l’Associació Catalana de Sociologia en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Catalans i l’Obra Social de la Caixa.

Enguany en aquest cicle, sota el títol de «La Societat Catalana del Segle XXI», es plantejaran diàlegs sobre els principals reptes actuals de la societat catalana, amb autors i autores de l’Anuari Societat Catalana 2014-2015, publicat per l’ACS-IEC, i de l’obra La Societat Catalana del segle XXI, finançada amb el suport de la Fundació Obra Social La Caixa i publicada per l’Enciclopèdia Catalana.

Les sessions són obertes al públic i gratuïtes, però cal inscripció prèvia a través del web de La Caixa o al punt d’informació del Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108; Barcelona). Consulteu el programa complet. Totes les sessions es faran a la Sala Macaya del Palau Macaya, a les 18 h.

Les sessions programades entre els mesos d’octubre i desembre són les següents:

Dimarts 25 octubre de 2016. LLengua i cultura a la Catalunya del segle XXI. La situació de la llengua a Catalunya presenta punts d’esperança i d’inquietud. Quina és la previsió de la seva evolució i sota quins paràmetres s’hauria de desenvolupar? D’altra banda, recentment s’ha obert un debat reincident sobre la situació de la cultura a Catalunya i les orientacions de les polítiques culturals, especialment sobre el paper dels poders públics en la seva promoció.
Ponents: Joan Manuel Tresserras (Universitat Autònoma de Barcelona) i Joan Martí (Universitat Rovira i Virgili).

Dimarts 29 novembre de 2016. Els mitjans de comunicació en l’era digital. La ràpida evolució de les tecnologies digitals augura impactes sorprenents en el comportament de les persones en les dècades vinents. Com afectaran l’espai català de comunicació i la seva interrelació amb els espais globals?
Ponents: Josep Gifreu (Universitat Pompeu Fabra), Joaquim M. Puyal (periodista) i Vicent Partal Montesino, periodista i director de Vilaweb.

Dimarts 20 de desembre de 2016. Identitats històriques i de futur. Els coordinadors del treball de recerca La societat catalana al segle XXI presentaran la publicació, que pretén ser una radiografia de la societat catalana projectada a l’esdevenidor, elaborada per experts prominents de cada una de les temàtiques clau per al futur de Catalunya.
Ponents: Joan Subirats (catedràtic de Ciència Política de la UAB) i Montserrat Guibernau (Queen Mary College de la Universitat de Londres).