Programa del seminari sobre “Transició alimentària, relacions intergeneracionals i qualitat de vida”
Organitzat conjuntament pels Grups de Treball Família i Infància (GT10), Sostenibilitat (GT13), Joventut, Gent Gran i Generacions (GT14) de l’Associació Catalana de Sociologia, en col·laboració amb el Màster de Sociologia de la Universitat de Barcelona.
El seminari està obert a estudiants, investigadors/es o altres persones interessades. La sessió s’efectuarà en format híbrid i es podrà seguir des de l’aplicació Zoom.
Data: Dilluns 29 de novembre 2021
Hora: 15:00-17:30 h
Lloc presencial: Sala de graus de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona
Enllaç: https://ub-edu.zoom.us/j/98855237148?pwd=VDc1aEpZZk1NZzI2cFZGaXNDVEVHdz09
ID de reunió: 988 5523 7148
Codi d’accés: 392943
Programa
15:00 Obertura del seminari
15:10 Ponència “Sustainable Food: Building a livable future / Alimentant un futur sostenible” a càrrec d’Ana M. Moragues, Investigadora Ramon y Cajal-Universitat de Barcelona, experta en sistemes alimentaris sostenibles i polítiques alimentàries
15:30 Ponència “Shifting Urban Diets: From global science to city action” a càrrec d’Emily Norford, EAT Urban Food Systems Project Manager
16:00 Preguntes i debat
16:30h Torn obert de presentacions:
o Pep Espluga (Universitat Autònoma de Barcelona) “Una mirada crítica al sistema agroalimentari de Barcelona a través d’experiències docents” http://universidadesdelatierra.org/ca/proyecto/alimentar-barcelona/
o Júlia Muñoz, Irene Cussó i Elena Carrillo (Universitat Ramon Llull) “Cistella de l’alimentació sostenible”
o Andrea Rizo, Christian Oltra i Anna Escobedo (Universitat de Barcelona) “Primers resultats de l’avaluació del Projecte Pilot Dieta de Salut Planetària a la UB”
o Carmen Capdevila (Universitat de Barcelona) “El impacto social de los sistemas agrícolas”
o Alejandra Bermúdez (IRTA i Universitat de Barcelona) “Governança dels circuits curts de comercialització dels aliments en entorns urbans”
17:30 Finalització de l’acte